7 серпня — Успіння праведної Анни. Що кожній жінці потрібно просити у святої в це свято



Щороку 7 серпня православний світ святкує Успіння праведної Анни – дружини святого Іоакима та матері Діви Марії.

Протягом тривалого часу Анна не могла завагітніти, і за це їх з чоловіком жорстоко принижували й знущалися над ними, адже на той час безплідність вважалася ознакою Господнього покарання. Однак, вони не скаржилися, а просто продовжували вірити в Господа та молитися йому від щирого серця.

Коли Іоакиму священник відмовив прийняти пожертву для храму, то чоловік у розпачі попрямував подалі від дому у безлюдну пустелю. Там він оселився та знаходився деякий час у суворому пості й щирій молитві. Анна дізнавшись про це, теж почала поститися та благати Бога про дитя. Вночі жінці прийшов янгол та наказав прямувати до чоловіка, бо в них народиться донька, яка стане славетною Богоматір’ю.

Саме в цей день православні віряни згадують день відходження святої Анни на небо. На той час їй було 79 років, але Ісуса побачити вона не встигла. У 6 столітті імператор побудував на честь святої храм. Віряни відвідували його й дякували святому подружжю за народження Діви Марії та Ісуса Христа. Звертаючись до святої Анни, віряни від щирого серця просять зачати дитину та стати гарними й благочестивими батьками.



Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!