Святого Прохора вшановують – 23 лютого. Ділимося засторогами на цей важливий день.



Згідно з православним календарем, щороку 23 лютого слід вшановувати пам’ять Прохора Лебедника. Святий Прохор народився у XII ст. й прославився тим, що з лободи готував апетитний хліб. Усе літо він витрачав на заготовку борошна, аби переконатися, що його вистачить на решту року.

Зрештою саме цим хлібом святий допоміг нагодувати безліч людей в часи голоду. Усі хворі й знедолені отримували від нього по буханці хліба. Прохорів хліб на смак був солодкий, немов мед, але коли будь-хто осмілювався його вкрасти, з’їсти цей хліб було неможливо, адже на смак він ставав гірким, немов найстрашніший гріх.

Традиції на Прохора.

-В цей день рекомендують починати важливі справи, бо результат обов’язково буде позитивним.
-Однак, не можна займатися важкою фізичною роботою, бо можна отримати травму.
-На Прохора християни починали лікувати хронічні захворювання, це приносило шанс на швидке одужання.
-В родині не можна сваритися в цей день, бо конфлікт затягнеться на довго.
-23 лютого, заборонено вживати рибу та морепродукти, бо можна загинути у водній стихії.
-Особливо відмовтеся від вживання раків. Навіть згадка про це слово може накликати страшну хворобу.
-В цей день знахарі займаються лікуванням людей з онкологічними захворюваннями.


Народні прикмети на Прохора.

-Морозна погода віщує теплий березень.
-Ворони сидять на верхівках дерев – до снігопаду.


Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!