11 квітня — Великий вівторок. Що роблять усі жінки в цей день, та на що звертають увагу



Великий вівторок у 2023 році припадає на 11 квітня. В цей день християни згадують, як Всевишній викрив книжників та фарисеїв. Також, вшановуються його розмови та притчі, які були сказані саме в цей день в храмі у Єрусалимі. Цими притчами були: податок кесарю, воскресіння мертвих, Страшний суд да кінець світу, притча про 10 дів та таланти.

У Великий вівторок продовжуються приготування до свята Великодня, триває піст та вшановуються останні дні перебування Ісуса серед людей. Також, християни продовжують читати Євангеліє не лише в храмі, а й вдома. Однак, потрібно не лише читати його, а й проводити аналіз.

Традиції в цей день.
-Сьогодні господині займаються прибиранням, прасують та зашивають одяг. Також, слід позбавитись від непотребу та завершити ремонт.
-В цей день згадують Ісуса та його проповіді, які він читав в Єрусалимському храмі. За повір’ям, потрібно випити води з чаші зі срібла або в звичайну кружку з водою покласти срібний предмет. Це залучить в життя успіх та процвітання.

-Страсний тиждень складається з семи Великих днів. В кожному храмі протягом тижня священнослужителі проводять особливі служби. Також, продовжує тривати більш суворий піст, під час якого не можна вживати м’ясо, рибу, яйця, молочні продукти та олію.
-Не можна в ці дні танцювати та веселитися, адже це тиждень скорботи. Краще сходити в храм та послухати службу, очистити душу й тіло від гріхів. Також, потрібно пригадати життя Ісуса Христа та його жертву.


-Великий вівторок – це день, коли люди починають купувати продукти, готуючись до свята Великодня. Якщо сьогодні першим ви зустрінете чоловіка — до щасливого року, жінку — до негараздів, дитину — до вагітності.
-Щоб залучити в родину багатство, жінки готують пісну випічку та пригощають нею безпритульних.

-Поки триває Великий піст, кожного дня рекомендовано відвідувати храм. Якщо в родині хтось хворіє, у вівторок слід сходити в церкву та набрати коло неї трохи землі в мішечок. Вдома сховайте його під подушкою хворої людини та не виймайте до Великодня. В неділю мішечок потрібно взяти з собою в храм та закопати там, де була взята земля. Тоді хворий швидко одужає.
-Під час Великого тижня не можна лаятися та пригадувати ворогів, бо прийде в життя злоба й нові вороги. Вживати в їжу сьогодні можна сирі овочі, фрукти, хліб та воду.


Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!