13 травня — святого Якова. Як необхідно провести цей важливий день, щоб здобути підтримку святого



Згідно з церковним календарем, щороку в цей день, 13 травня, заведено вшановувати Христового апостола Якова Зеведеєвого, що зустрів свою трагічну смерть у Єрусалимі від леза меча.

Традиції в цей день.
В цей день не можна вирушати в далеку дорогу, бо може спіткати нещастя. Але якщо відмінити подорож не вдається, то перед тим як вирушати, необхідно вмитися талою водою.

13 травня, дуже вдалий день для лікування людей хворих на туговухість. Знахарі завжди користуються цією можливістю, щоб допомогти нещасним. Травень вважається найнесприятливішим місяцем в році. Тому, люди утримуються від вирішення важливих справ, укладення шлюбу та початку будівництва.

Травневе весілля та всілякі застілля й веселощі не справляли в травні з декількох причин. Найголовнішими є відсутність запасів після зими та початок польових й господарських робіт, на які потрібно багато часу.


Народжені в травні діти змалечку починають стикатися з труднощами, які в майбутньому дають суттєві страждання. Це відбувається через те, що мами в цей час зайняті не дитиною, а городами та худобою.

За астрологічним твердженням, в травні зустрічаються знак тілець, який впертий та наполегливий й близнюки, які не вміють прислухатися і розуміти. Таке протиріччя викликає не порозуміння та нещастя.


Народні прикмети в цей день.

  • Якщо ніч тиха та всіяна зорями, то буде гарний врожай.
  • Якщо ясно сходить сонце, чекайте сонячного літа.
  • Похмура погода – до дощової погоди влітку.

Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!