18 квітня — Світлий вівторок. Як повинні провести цей день усі господині



У простонародді сьогоднішній особливий день часто називають Світлим вівторком. В цей день усім господиням варто зайти у гості до своїх друзів, а господарям слід відвідати свою рідню. Варто зазначити, що традиції у наш час втратила свою актуальність і все частіше ми ходимо в гості разом із нашими другими половинками.

Що забороняється робити в цей день.
У церкві відкриті Царські ворота аж до Світлої Суботи. Знаходитись у церкві та спостерігати, що відбувається можна постійно. Відкриті ворота символізують гроб, з якого прибрав камінь янгол та визволив Ісуса. В ці дні тижня заборонено клонитися. В ці дні ніхто не дотримується посту.

Домашні молитви можна замінити на короткі молитви в яких прославляють Ісуса Христа та його Воскресіння. Не проводять на Світлій Седмиці обряди вінчання та хрещення. Свято може бути лише одне – Воскресіння Господнє.

У церкві біля воріт стоїть традиційний хліб, він має назву – артос. На протязі цього тижня не можна бути жадібним, а навпаки бути дуже щедрим. Робити все необхідно від щирого серця.
-Заборонено сваритися та сумувати, а навпаки радійте. Не бажано вживати багато алкогольних напоїв. Можна випити трохи вина.


-Категорично заборонено працювати. Працюють лише ті у кого встановлений графік. Не можна прибирати, лагодити щось. Заборонено відвідувати кладовища, бо смуток за померлими не може порівнюватися з радісним святом Воскресіння Господнього.


Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!