10 квітня – день Іларіона. Яких правил слід дотримуватися в це свято, щоб вберегти себе від хвороб



Відповідно до християнської традиції, щороку 10 квітня прийнято вшановувати преподобного Іларіона Нового. У простонародді це свято часто називають днем Іларіона або ж святом матері й мачухи.

Іларіон був пресвітером, а згодом став ігуменом монастиря. Зробив багато чудес та зцілював людей. Виліковував сліпоту та позбавляв людей, в яких оселився біс. Міг викликати зливи, якщо панувала засуха та землі потребували цього. Міг зупинити град, щоб той не знищив майбутній врожай. Своїми молитвами міг зупинити комах та тварин, що загрожували виноградникам.

Також цього дня крізь сніг можуть з’являтися квіти мати-й-мачухи. Ті квіти, що збирали в тому році необхідно використати, бо вони втрачали свої цілющі властивості цього дня. Цю квітку використовували, як засіб від кашлю, санація горла, лікували різноманітні виразки та гнійні запалення.

Гарний день для замовлянь та обрядів від різноманітних хвороб. Тому всі людини, в давні часи – замовляли себе та свою родину від різних хвороб.


Що необхідно робити для цього обряду:

  • Для початку треба повірити в це, бо ефекту ви не отримаєте.
  • Неможна нікому про це розповідати.
  • Ритуал слід робити, коли Місяць росте – залучати здоров’я, а зцілити хворобу – на Місяць, що спадає.

Також це діяння можна зробити на їжі. Таким способом можна зцілити не тільки себе, а й всю родину. Перед трапезою необхідно сказати такі слова: «Те, що знаходиться на столі, наповниться силою Господа, яка зцілює. Ця сила у Божих рабів (імена членів родини) переміщується та здоров’я перетворюється, а потім по тілу розповсюджується. Хай так і буде. Амінь».


Існує інший варіант – залучення сонячної енергії. Для цього необхідно взяти воду, що наповнилася енергією сонця.

  1. Налийте в миску воду та поставте так, щоб вона насичувалася промінням сонця.
  2. Промовте тричі слова: «Сонце червоне, поділися силою своєю. Жар – вогонь свій наділи воду цілющою силою. Нехай та вода змиє хвороби та печалі з тіла мого. Жодна з хвороб не візьме мене у свій полон. Так воно і буде. Амінь.».
  3. Залишіть воду стояти, поки сонце не зайде. Підходьте на протязі цього часу 5 разів та тричі промовите слова заговору.
  4. Перед тим, як сонце зайде, останній раз промовите слова, занесіть воду в оселю та перелийте в банки з кришками.
  5. Кожного ранку пийте трохи цієї води та вмивайтеся нею промовляючи слова: «Змивай з мене всі недуги та журби, щоб жодна з хвороб мене не забрала у свій полон».

Не забувайте про те, що хвороби можуть виникати через поганий настрій людини. Радісні та позитивні людини менше піддаються хворобам, а сумні та злі навпаки заманює до себе хвороби.

Прикмети цього дня:
-Чекай гарного врожаю, якщо цього дня йде злива.
-Почувши довгий та глухий звук грому, найближчі дні очікуються зливи.

Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!