15 березня — початок Великого посту! Важливі правила, та що не можна робити в цей день.



15 березня кожен істинний християнин починає дотримуватися Великого посту. Цей особливий період не має визначених часових меж і перш за все залежить від дня Воскресіння Христового. Для вірян Великий піст вважається найважливішим і водночас найсуворішим періодом в році.

Святкування Великодня цього року припадає на 2 травня, тож напередодні цього великого свята протягом сорока днів слід дотримуватися Великоднього посту, який триватиме до 1 травня. Хто буде дотримуватися сурового посту, повинні виконувати заборону вживати певну їжу.

Харчування на протязі Великого посту.
—Цей піст складається з седмиць. Суворими вважаються перша й страсна седмиці. В ці дні забороняється їсти м’ясні, молочні й рибні продукти та яйця.
—Не дотримують заборону певна категорія людей — це вагітні жінки, діти та хворі люди.

—Першого дня посту, 15 березня, потрібно лише вживати просту воду, бажано більше нічого не їсти. В понеділок, середу та п’ятницю – вживають трохи овочів, фруктів, просту воду, компот та небагато хліба. У вівторок та четвер дозволяється готувати на воді без додавання рослинної олії.


—В суботу й неділю в страву можна додати олію та випити трішки червоного вина.
—У Великий піст віряни відзначатимуть наступні свята: Лазареву суботу, Благовіщення та Вербну неділю. В ці дні дозволяється їсти рибні страви та трішки червоного вина.

—Для віруючої людини, Великодній піст – є відповідальним та значущим періодом в її житті. Вона очищається в ці святі дні не тільки тілом, а й душею.


Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!