14 березня – особливий день, Прощена неділя. Порадами, які допоможуть вам очистити душу і тіло перед Великим постом.



14 березня Прощена неділя – це день, що передує початку Великого посту. Саме в цей день ми починаємо нелегкий і тривалий шлях, сповнений різноманітних випробувань, що врешті-решт наповнить нас Божою благодаттю і допоможе очистити наші душі.

Існувала традиція ченців, за сорок днів до свята Воскресіння Христового відокремлювались від людей та припиняли всі спілкування з навколишнім світом. Після сорока днів деякі віряни не могли вийти, одні вмирали, інших з’їдали хижі звірі. Але вони все одно намагалися вимолити прощення у Господа.

У церкві священник читає спеціальні молитви, які спрямовані на прощення гріхів наших перед Господом Богом. Через те, що за біблійними розповідями люди перебували у гріху після того, як їх вигнали з Раю. Таким чином, людина була відсторонена від Бога. І за цей гріх вони і вимолюють прощення.

Головним сенсом цих молитов є попросити у Господа прощення. Кожна людина повинна усвідомлювати свої гріхи та вибачитися за них. Прощати людей може тільки Господь, судити нас або помилувати. Людина в цьому світі – це грішник. Головним є те, що ми повинні сховати свою гординю та норов, пересилити себе та попросити прощення.


Знайдіть в собі сили та простіть всіх грішних. Будьте добрішими, відкривайте своє добре серце до усіх людей й Бог буде з вами. Якщо ви будете навпаки, злі, бездушні, горді та вперті, то ваше дотримання посту все одно буде даремним. Пам’ятайте, Бог спостерігає за вами!


Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!