14 березня Прощена неділя! Корисні порадами, які потрібно усім нам зробити в цей день, щоб очистити душу та тіло!



За православним календарем, 14 березня прийнято святкувати Прощену неділю – день, у який підходить до кінця Масниця й розпочинається Великий Піст.

Розповідаємо історію появи цього визначного свята.

  • Цей день було започатковано у перші століття існування християнської церкви. Ченці йшли у пустелю на сорок днів перед Великоднем.

У Прощену неділю вони зверталися один до одного та просили пробачення заздалегідь, бо не всі зможуть повернутися після важкого випробування. Це був перший їхній подвиг у приготуванні душі до Великого посту та Воскресіння Христового.


Традиції у Прощену неділю.

  • Кожен християнин повинен подумати про скоєні гріхи та привести душу у смиренний стан перед Великим постом.
  • Священники читають спеціальні молитви, які наповнені сенсом прощення та просять вибачення у християн. Люди у свою чергу вибачаються перед Богом, священнослужителем та іншими людьми.

Перед тим, як просити в когось вибачення або вибачати, потрібно задуматись. Чи від щирого серця просите пробачити вам й чи готові пробачити того, хто цього просить.


Це не повинно бути просто традицією або робити, бо так треба. Ця подія повинна бути наповнена любов’ю та смиренністю. Тільки Господь Бог вирішує хто заслуговує на прощення й відповідати в цей день потрібно «Господь Бог пробачить».

Ми всі грішні й живемо в гріху, тому, щоб очиститись потрібно вірити та шанувати Ісуса Христа. Він пробачить всім нам за скоєні вчинки. Щира молитва принесе допомогу в скрутну та важку для вас хвилину.

Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!